Scheidsrechter

R.de Cock

Accommodatie

Onbekend

HSC’21 boekte een heel belangrijke overwinning op HBS, waardoor het nu iets meer marge heeft ten opzichte van de promotie/degradatie-plaatsen. Waar het eerder op zulke momenten vaak mis ging, hield de ploeg nu wel de punten in huis: 3-2.

Dat ging uiteindelijk nog lastiger dan verwacht. HSC’21 was voetballend vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest toch tot de laatste seconde bibberen. Voor rust onderscheidde Diego van der Weide zich met twee prachtige treffers. Vooral de eerste, een afstandsschot in de bovenhoek was een pareltje. Tussendoor kwam HBS, toch wel onverwacht, op gelijke hoogte via Berend Kaster.

Na rust bleef HSC’21 sterker, maar had het geluk dat de scheidsrechter een valpartij van Mike de Geer in het strafschopgebied niet zwaar genoeg voor een strafschop beoordeelde. Kort daarna leek Bas ter Hogt na een fraaie aanval het duel te beslissen. HSC’21 kreeg daarna nog dikke kansen om de score uit te breiden. In plaats daarvan werd het door Niels van Pelt in de slotminuten nog 3-2, ook alweer een fraaie treffer. Een paarangstige momenten later was HSC’21 toch drie punten rijker.

Opstelling: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (85. Derksen), Witbreuk (88. Postma), Ottink. Toeschouwers: 350