Datum

22 augustus 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Voor het tweede jaar op rij begon en eindigde het bekeravontuur voor HSC'21 al na één wedstrijd. In een clash van speelstijlen bleek de kracht en ausdauer van Staphorst in de verlenging uiteindelijk de beslissende factor te zijn.  Dat was zuur voor de groenwitten die lange tijd op koers lagen om het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te halen.

De roem was Staphorst de afgelopen dagen misschien wel iets te ver vooruitgesneld. Gedragen door de imponerende 4-0 overwinning bij GOES en het cupfighterstempel, dat ook de fans getuige een immens spandoek graag uitventen. In de praktijk bleek Staphorst zeker geen wonderploeg. Het duurde even voordat dat besef doordrong op het veld. HSC'21 begon voorzichtig aan de wedstrijd en liet Staphorst het spel maken. Met snelle tegenstoten probeerde HSC'21 de thuisclub te verrassen en dat leidde ook tot kansen voor Van der Weide en Tom ter Hogt. Maar in grote fases was het spel veel te slordig en werd de bal te snel ingeleverd. Staphorst kon daardoor de druk opvoeren. Dat leverde met name een aantal hachelijke momenten op bij corners: zo redde Mark Engberink op de lijn. De defensie stond voor de rest prima en gaf geen krimp. De liefhebbers van enigszins verfijnd voetbal kwamen in de eerste veertig minuten zeker niet aan hun trekken.

In de laatste fase voor rust kwam HSC'21 eindelijk wat beter in zijn spel. Er kwam wat meer rust in de ploeg en dat leidde nog voor rust tot wat gevaar. De grootste kans was voor Tom ter Hogt, maar doelman Landlust redde goed. Die lijn zette HSC'21 na rust door. De scherpte voor het doel was er niet altijd, maar na een uur was het wel raak. Tom ter Hogt schoot hard binnen. Het was achteraf gezien het moment geweest om het duel te beslissen, maar omdat het niet lukte de marge te vergroten verzamelde de onvermoeibare thuisclub toch weer moed. HSC'21 liet zich terugdringen en dan kan het balletje altijd een keer verkeerd vallen.

Dat gebeurde uiteindelijk een klein kwartier voor tijd. Van dichtbij kwam een inzet van Staphorst tegen de arm van Caglar Uguz. Terechte strafschop? Daar kun je een hele boom over opzetten, maar het heeft zo weinig zin als de scheidsrechter het wel zo interpreteert. Mark Veldmate schoot hem feilloos binnen. In de resterende tijd en in het grootste deel van de verlenging golfde het spel op en neer. Wat kansjes aan beide kanten, maar het leek steeds meer wachten op de strafschoppenserie. Totdat acht minuten voor tijd toch het gaatje werd gevonden door Staphorst. Na een eerste inzet kon invaller Ruben Kin de 2-1 in schieten. De acht minuten die volgden waren hectisch. Staphorst kreeg nu wel kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar omdat die werden gemist had die kopbal van invaller Bas Postma in de allerlaatste minuut goud waard kunnen zijn. Zijn inzet eindigde echter op de lat, waarmee een ongelukkige avond voor HSC'21 in stijl eindigde.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz (117. Burak Babuloglu-Uguz), Engberink, Screever, Tom Veldhuis (96. Job Derksen), Bas ter Hogt, Van der Weide, Tom ter Hogt (94. Bas Postma), Martijn Veldhuis (84. Wessel Witbreuk). Toeschouwers: 500