Datum

19 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

HSC'21 heeft de wedstrijd tegen het opkrabbelende Westlandia met 3-1 verloren.  Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Freek Grondman tien minuten na rust, waardoor er na afloop toch weer vooral werd nagepraat over beslissingen van de leiding.

Om te beginnen liet Westlandia zien dat het duidelijk te laag staat op de ranglijst. De nummer twee van het afgelopen seizoen, dat HSC'21 vorig jaar al twee keer op een nederlaag trakteerde,  kende een zeer moeizame start van de competitie. De laatste weken komen de Naaldwijkers weer op stoom. Zondag was te zien dat de ploeg zich geen zorgen hoeft te maken. Met name aanvallend herbergt het team veel kwaliteiten.

Toch kwam HSC'21 in een aardige eerste helft aan de leiding. Bas Potma werd diep gestuurd, ontdeed zich handig van een tegenstander en schoof beheerst binnen. Die voorsprong hield niet lang stand. Vier minuten na de openingstreffer werd de handige Adnan Bajic diep gestuurd en hij rondde bekwaam af voor de bezoekers.

Tien minuten na rust was daar het gewraakte moment. Van dichtbij kreeg Freek Grondman de bal hard tegen zijn arm aangespeeld (zie foto). Scheidsrechter Bronsvoort besloot niet alleen een strafschop te geven, maar Grondman ook met rood van het veld te sturen. Vooral dat laatste viel niet goed, omdat er geen enkele opzet in het spel was. Met tien tegen elf weerde HSC'21 zich manmoedig gewonnen te geven, al ontsnapte het toen een hard schot op de paal eindigde. Kort voor tijd leek HSC'21 loon naar werken te krijgen, maar een identieke hands-situatie als bij Grondman werd nu wel weggewoven.  Geen strafschop voor HSC'21 derhalve en diep in blessuretijd counterde Jedsel Markes namens Westlandia ook nog naar de 1-3.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz (70. Visschedijk), Engberink, Screever, Veldhuis, Bas ter Hogt, Tom ter Hogt (59. Derksen), Postma, Spanjaard (46. Ottink). Toeschouwers: 400. Man of the Match: Jeffrey Brammer.