Scheidsrechter

mevr F.M. Hoogendijk

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

De Beltona selectie van de trainers Eddy Boerhof en Martijn van der Lee (gisteravond ondersteund door de trainer van O19 Emre Karavayuz) en leider René Aellerinck speelde woensdagavond op het Scholtenhagen haar vierde poulewedstrijd van deze Beltona jaargang. In een enerverende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van BonBoys bleef de ploeg steken in goede bedoelingen. De gasten waren effectiever en boekten uiteindelijk een duidelijke en verdiende 0-3 zege.

Onder frisse omstandigheden probeerden beide ploegen voetballend tot kansen te komen. Vlak voor de wedstrijd viel in de warming-up Ryan Schultze uit, hij werd vervangen door Riley Jalloh. Het gevaar van HSC’21 ontstond een paar keer door de snelheid op rechts van Cas Kaptein. Na 5 minuten kwam een voorzet van hem net niet aan, na 20 minuten vond hij de doelman op zijn weg met een schot. Daarna nam BonBoys het initiatief over en moest doelman Koen Elferink aan de bak bij een aantal schoten. Via een eigen doelpunt van Tim Hek na simpel balverlies daarvoor namen de gasten de leiding. Wat dat betreft was de wedstrijd een kopie van die van 3 weken terug. Profiteerde toen HSC’21 van fouten aan de kant van BonBoys, woensdagavond was het andersom. Vlak voor de thee kreeg HSC’21 nog een goede kans op de gelijkmaker, Abreham Sanderman schoot een voorzet van Cas Kaptein van dichtbij over.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden was de tweede helft van de thuisploeg beter. Die zat meer in de wedstrijd dan voor de thee maar moest door een tweede misser achterin echt in de achtervolging: 0-2. De thuisploeg ging meer risico nemen, BonBoys had een aantal kansen dat niet goed werd uitgespeeld. Aan de andere kant kopte Arion Berisha net naast en schoot Tijn de Herder te zacht in. Na de 0-3 van de BonBoys, een mooie actie aan de achterlijn kreeg een passend vervolg, en een rode kaart speelde HSC’21 het laatste kwartier met een man meer. De gasten moesten terug, de gastheren kregen kansjes via onder meer Sten Brand en Abreham Sanderman, gescoord werd er niet meer.

Conclusie: een wedstrijd met vanuit HSC oogpunt een matige eerste en een betere tweede helft. Door deze uitslag is BonBoys nog wel in de race om een finaleplaats, HSC’21 kan zich richten op de laatste 2 poulewedstrijden tegen Sparta E. en NEO. Die beide ploegen hebben na 3 wedstrijden 6 punten, BonBoys heeft 6 uit 4 en HSC’21 sluit de rij met 3 uit 4. De winnaar plaatst zich voor het eindtournooi in het voorjaar van 2023.

HSC’21 - BonBoys - HSC’21 0-3 (0-1)

33. 0-1 e.d. Tim Hek

71. 0-2 Bastiaan Fianke

74. 0-3 Bastiaan Fianke

Opstelling HSC’21: Koen Elferink, Riley Jalloh, Tim Hek, Juan van Gils, Tijn de Herder, Sten Brand, Sulaiman Bari (c), Sten Brand,  Abreham Sanderman, Cas Kaptein, Delmoon Aho en Arion Berisha.

Wissels: Kaan Deniz, Wout Leferink, Lucas van Beek en Kai Limburg (k)