Twickelerblokweg 9
7621BG
BORNE
tel. 074-2663632

De Beltona selectie van de trainers Eddy Boerhof en Martijn van der Lee (gisteravond ondersteund door de trainer van O17 Luuk Breukers) en leider René Aellerinck speelde dinsdagavond in Borne haar laatste poulewedstrijd van deze Beltona jaargang. In een onderhoudende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van NEO boekte de ploeg een knappe zege. Na een ruime 0-3 voorsprong bij rust, trok de jonge equipe na de thee de overwinning over de streep. De ploeg is nu uitgespeeld, de overige 3 clubs gaan onderling uitmaken wie naar de finaledag gaat.

Onder frisse omstandigheden begonnen beide ploegen in een moordend tempo aan de wedstrijd. HSC’21 speelde zich een aantal keren goed onder de druk uit, ook de thuisploeg was dreigend en een drietal keren dicht bij een treffer. Doelman en aanvoerder Lars Escher was op zijn taak berekend, de verdediging deed ook haar werk met verve. Voor rust waren de bezoekers dodelijk effectief, dit in tegenstelling tot de gastheren. Een te korte terugspeelbal was na een kwartier een prooi voor Sten Brand die de doelman omspeelde en de 0-1 binnenschoof. Vlak voor de thee wisten de gasten nog 2 keer te scoren. Uit een mooie voorzet van Pepijn Nijland werd door Arion Berisha de 0-2 binnengetikt, een rebound op een inzet van Cas Kaptein was wel aan Sten Brand besteed.

Na de thee en de gebruikelijke wissels kwam HSC’21 wat minder aan aanvallen toe. Toch nam het al snel een nog grotere voorsprong. Cas Kaptein stifte een strafschop binnen: 0-4. Kort daarop echter wist NEO uit een hoekschop de 1-4 binnen te knikken en toen op het uur ook al de 2-4 viel leek het nog een lastige avond te gaan worden. HSC’21 rechtte de rug, kwam nog een aantal keren goed weg maar wist de zege uiteindelijk wel over de streep te trekken.

Conclusie: een wedstrijd met vanuit HSC oogpunt hele goede eerste helft waar een effectief spelende ploeg een duidelijke voorsprong nam. Na de pauze kwam het fysiek sterke(re) NEO opzetten maar verder dan 2 tegentreffers kwamen de gastheren niet. Een overwinning uiteindelijk op karakter waarbij een eervolle vermelding voor O17 debutant Pepijn Nijland op zijn plaats is. De linksback speelde gedurfd, had een assist en pakte en passant nog een gele kaart mee. Er waren gisteravond verder ook nog weer voldoende aanknopingspunten waar ploeg en spelers in de toekomst mee verder kunnen.

NEO - HSC’21  2-4 (0-3)

15. 0-1 Sten Brand

42. 0-2 Arion Berisha

45. 0-3 Sten Brand

52. 0-4 Cas Kaptein (pen)

Opstelling HSC’21: Lars Escher (c), Tijn de Herder, Abreham Sanderman, Juan van Gils, Pepijn Nijland, Viggo Gielink, Sulaiman Bari, Sten Brand, Cas Kaptein, Delmoon Aho en Arion Berisha.

Wissels: Lucas van Beek, Rileh Jalloh, Kaan Deniz, Wout Leferink en Koen Elferink (k)

Koploper Sparta speelt nu nog tegen BonBoys en NEO, HSC’21 is uitgespeeld, de stand in de poule luidt nu als volgt:

1. Sparta E. 4-9 (8-5)