Scheidsrechter

D. Schoemaker

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

De Beltona selectie van de trainers Eddy Boerhof en Martijn van der Lee (gisteravond ondersteund door de trainer van O19 Emre Karavayuz) en leider René Aellerinck speelde woensdagavond op het Scholtenhagen haar vijfde poulewedstrijd van deze Beltona jaargang. In een onderhoudende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Sparta E. finishte de ploeg op een kleine nederlaag. De gasten waren sterker, speelden net wat volwassener en boekten uiteindelijk een verdiende 1-2 zege.

Onder frisse omstandigheden probeerden beide ploegen voetballend tot kansen te komen. HSC’21 had moeite onder de druk van Sparta uit te voetballen en wist niet via het middenveld de voorwaartsen aan het werk te zetten. Het begin was rommelig. De openingstreffer van de bezoekers viel dan ook onverwacht. Sulaiman Bari speelde terug in de voet van de spits die dat cadeautje maar al te graag uitpakte: 0-1. De thuisploeg was even van de leg en probeerde zich in de wedstrijd te knokken. Op het halve uur waren er schotjes van Wout Leferink en Arion Berisha die de doelman van de gasten echter niet konden verontrusten. Hierna moest doelman Lars Escher handelend optreden bij een tweetal kansen van Sparta. Een foutje van de doelman aan de andere kant was helaas niet aan Delmoon Aho besteed. Hij schoot de in zijn voeten gespeelde bal te gehaast naast het doel. Vlak voor rust moest Lars Escher andermaal zijn kunnen tonen  op een gevaarlijke poging van de spits en deed dat met verve. Met de 0-1 gingen de ploegen aan de thee.

Met een aantal wisselingen trachtte de thuisploeg na de hervatting het tij te keren. Er waren kleine schietkansjes voor Arion Berisha en Just Leferink maar die leverden niet echt gevaar op. Na ruim tien minuten was een goede steekpass van de bezoekers de aanleiding voor de op dat moment verdiende 0-2. In het vervolg probeerde HSC ’21 het wel, in de omschakeling was Sparta dreigender en vaak dichter bij een treffer. Zo werd een kwartier voor tijd een mooi hakje niet met een doelpunt beloond. Ook een schot en lob van grote afstand betekenden niet de 0-3. Aan de andere kant bezorgde een onnodige overtreding op Delmoon Aho HSC’21 de kans terug in de wedstrijd te komen. Van 11 meter maakte Just Leferink geen fout: 1-2. De thuisploeg ging va banque alles of niets spelen, stuurde de doelman bij een corner naar voren, wist nog een scrimmage af te dwingen, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Conclusie: een wedstrijd met vanuit HSC oogpunt een moeilijke eerste helft en een tweede helft waarin de goede bedoelingen er eigenlijk geen moment uitkwamen. Daar was zeker ook een goed spelende tegenstander debet aan. En waren er dus toch weer voldoende momenten waar de ploeg en de spelers lering uit kunnen trekken.

HSC’21 – Sparta E.  1-2 (0-1)

11. 0-1 speler Sparta

57. 0-2 speler Sparta

83. 1-2 Just Leferink (pen)

Opstelling HSC’21: Lars Escher, Tijn de Herder, Tim Hek, Juan van Gils, Ryan Schulze, Abreham Sanderman, Sulaiman Bari (c), Wout Leferink, Delmoon Aho, Just Leferink en Arion Berisha.

Wissels: Lucas van Beek, Rileh Jalloh, Kaan Deniz, Viggo Gielink en Koen Elferink (k)

BonBoys klopte afgelopen dinsdag NEO met 3-1 waardoor de stand in de poule nu alsvolgt luidt:

1. Sparta E. 4-9 (8-5)
  2. BonBoys  5-9 (9-8)
  3. NEO        4-6 (8-7)
  4. HSC’21   5-3 (6-11)

De laatste wedstriid in de poule voor HSC’21 staat vooralsnog voor dinsdag 7 maart uit bij NEO op het programma, aanvang 20.00 uur. Hopelijk tot ziens!