Scheidsrechter

N.J. Lammers

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

De nieuwe Beltona selectie van de trainers Eddy Boerhof en Martijn van der Lee (gisteravond ondersteund door de trainer van O19 Emre Karavayuz) en leider René Aellerinck speelde gisteren op het Scholtenhagen haar eerste poulewedstrijd van nieuwe Beltona jaargang tegen NEO. In een aantrekkelijke pot voetbal met twee gedreven ploegen trokken de gasten uit Borne uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind.

Extra wedstrijden onder weerstand om daar weer individueel en als team beter van te worden; dat is in het kort de insteek van de Beltona beloften. De ploeg kon wat dat betreft dinsdagavond een goede les leren. De bezoekers uit Borne hadden een fysiek sterke ploeg en wat oudere ploeg, HSC’21 stelde daar een mix van jongens van O17, O19 en O23 tegenover. De gasten hadden wat vaker de bal, heel gevaarlijk werden ze niet. Kleine kansjes waren er in de omschakeling voor HSC’21. Ste Brand kopte over uit een corner van Lucas van Beek, Arion Berisha zag zijn inzet op aangeven van Kaan Deniz door de keeper met de voet gekeerd. Na 18 minuten kwam NEO uit een makkelijk gegeven strafschop op 0-1. HSC had daarna een kansje uit een schot van Kaan Deniz en een halve omhaal van een aanvaller van NEO was een prooi voor doelman Koen Elferink.

Na de thee had de thuisploeg het even lastig. NEO kreeg al snel twee kansen, kreeg geen strafschop waar het er nu wel op leek, maar scoorde niet. Halverwege de tweede helft kwam HSC’21 in een goede fase gelijk. Na een lange bal trof Sten Brand eerst nog de paal, de rebound was een prooi voor Cas Kaptein; 1-1. De thuisploeg wilde doordrukken, Sten Brand schoot vlak na de gelijkmaker voorlangs, maar liep een kwartier voor tijd in het mes. NEO kwam er via de rechterkant twee keer snel en doeltreffend uit en bracht de stand op 1-3. De jonge thuisploeg rechtte de rug en probeerde de aansluiting te vinden. Nadat NEO in de counter net over had gelobd, scoorde Sten Brand vlak voor tijd op karakter de 2-3. De gelijkmaker zat er helaas niet meer in.

Conclusie: een mooie pot voetbal waar nog een boel misging, het enthousiasme aanstekelijk was en waar we meer verder kunnen. Minuten maken om beter te worden.

HSC’21 – NEO 2-3 (0-1)

Speler NEO 0-1 (p)

Cas Kaptein 1-1

Speler NEO 1-2

Speler NEO 1-3

Sten Brand 2-3

Opstelling HSC’21: Koen Elferink, Tijn de Herder, Tim Hek, Juan van Gils, Ryan Schultze, Sten Brand, Sulaiman Bar (c)i, Lucas van Beek, Cas Kaptein, Arion Berisha en Kaan Deniz

Wissels: Menno van Dijken, Abreham Sanderman, Riley Jalloh, Viggo Gielink en Kay Limburk (k)