Scheidsrechter

R.J.M. Klaver

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

Afgelopen woensdag 3 november jl. won de Beltona beloftenploeg van HSC’21 ook haar tweede poulewedstrijd. Na de 5-2 thuiszege op de BonBoys won het team van de trainers Eddy Boerhof, Martijn van der Lee en gisteravond Akif Gurkan onder frisse omstandigheden thuis van Rigtersbleek, dat haar eerste duel met 3-2 had gewonnen van MVV’29. Pas na de thee kon het verschil worden gemaakt, HSC’21 won uiteindelijk verdiend met 4-1.

Voor de thee was het allemaal nog wat onstuimig en onrustig. De thuisploeg had het meeste balbezit en de gasten probeerden via de counter gevaar te stichten. Heel veel kansen waren er niet en de openingstreffer viel dan ook uit het niets. Uit de kluts viel de bal na 26 minuten voor de voeten van Cas Menzing die van dat buitenkansje profiteerde: 1-0. Lang konden de gastheren niet van die voorsprong genieten. Na 35 minuten schoot Sam Schukkink met links de bal in de lange hoek langs doelman Lars Escher: 1-1. Na de hervatting kreeg HSC’21 allengs wat meer de overhand. De krachten bij Rigtersbleek, dat voor rust redelijk makkelijk op de been bleef, vloeiden weg en de ruimtes werden wat groter. Na ruim een uur was de wedstrijd beslist. Eerst profiteerde andermaal Cas Menzing van goed voorbereidend werk van Zohair Sekkali en vlak daarna kopte Delmoon Aho een hoekschop van Cas Menzing vis de rug van de doelman binnen. Na 70 minuten schoof Just Leferink de 4-1 binnen op aangeven van Zohair Sekkali. Ook Rigtersbleek kreeg nog een tweetal goed kansen, maar wist niet te scoren. De thuisploeg verzuimde in de slotfase de score verder uit te breiden waardoor het bij de 4-1 zege bleef.

De wedstrijd tussen MVV’29 en BonBoys van deze week is uitgesteld. Door de zege van woensdagavond leidt HSC’21 in de poule met 6 uit 2, gevolgd door Rigtersbleek met 3 uit 2. MVV’29 en BonBoys hebben nog geen punten, maar speelden ook nog maar één wedstrijd.

De Beltona beloften spelen nog twee keer dit jaar. Op 24 november a.s. speelt de ploeg thuis tegen MVV’29. Op 8 december staat de return tegen de BonBoys in de Veldmaat op het programma. De laatste 2 poulewedstrijden uit tegen Rigtersbleek en MVV’29 volgen dan na de winterstop. We zien u graag terug bij deze wedstrijden.

HSC’21 - Rigtersbleek  4-1 (1-1)

Cas Menzing 1-1

Sam Schukkink 1-1

Cas Menzing 2-1

Delmoon Aho 3-1

Just Leferink 4-1

Opstelling: Lars Escher, Tijn de Herder, Wessel Boerhof, Sem de Herder, Ryan Schultze, Kay Karnebeek, Riley Jalloh, Zohair Sekkali, Cas Menzing, Delmoon Aho en Finley Kunze.

Wissels: Chiel Rietman, Lucas van Beek, Wout Leferink, Youp Simmelink en Just Leferink