Scheidsrechter

N.G.G. Lenderink

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

Afgelopen woensdag 24 november jl. speelde de Beltona beloftenploeg van HSC’21 haar derde poulewedstrijd, teven ook haar derde thuiswedstrijd, tegen de beloften van MVV’29. Op een fris en leeg (want geen publiek) Scholtenhagen waren de bezoekers een ware plaag voor de thuisploeg. De gastheren hadden grotendeels de bal, in de omschakeling waren de gasten dodelijk effectief. De teams finishten tegen 22 uur op een 2-6 eindstand.

De thuisploeg kreeg het initiatief maar zag zich genoodzaakt een muur te slechten. MVV’29 speelde compact, gedisciplineerd en kwam er bij vlagen fantastisch uit. Dat resulteerde na een kwartier in de 0-1. Een mooie aanval over links werd resoluut afgewerkt. Niet veel later betekende lankmoedig verdedigen de 0-2. Qua kansen kon HSC’21 daar weinig tegenover zetten. Gevaarlijkste poging was een inzet van Ryan Schultze op de binnenkant van de paal. Na de thee ging de thuisploeg op jacht naar de aansluiting. Het balbezit was er, allengs kwamen er wat kansjes, gescoord werd er aan de andere kant. Halverwege de tweede helft gooide MVV’29 met twee dodelijke counters de wedstrijd in het slot: 0-4. Ruim 10 minuten voor tijd kon Just Leferink wat terugdoen, maar in plaats van dat HSC’21 de geest kreeg werden binnen een minuut twee fouten afgestraft. De 2-6 van Ryan Schultze was dan ook niet meer dan een pleister op de wonde. Conclusie: een mooie pot voetbal tegen een goed georganiseerde tegenstander die de counter perfect uitvoerde. En dus ook een leerzame wedstrijd. En daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.

De wedstrijd tussen Rigtersbleek en BonBoys van deze week werd niet gespeeld. Door de nederlaag van woensdagavond leidt HSC’21 in de poule met 6 uit 3, gevolgd door Rigtersbleek en MVV’29, beide met 3 uit 2. BonBoys heeft nog geen punten, maar speelde ook nog maar één wedstrijd.

De Beltona beloften spelen in principe nog één keer dit jaar. Op 8 december staat de return tegen de BonBoys in de Veldmaat op het programma. We moeten nog even afwachten of deze wedstrijd i.v.m. Coronamaatregelen maar ook i.v.m. een ingelaste inhaalwedstrijd op 7 december van de O19 doorgang kan vinden. De laatste 2 poulewedstrijden uit tegen Rigtersbleek en MVV’29 volgen dan na de winterstop. We zien u graag terug bij deze wedstrijden, als dat weer kan en mag.

HSC’21 – MVV’29 2-6 (0-2)

Floris Oude Nijhuis 0-1

Floris Oude Nijhuis 0-2

Guus Bakhuis 0-3

Floris Oude Nijhuis 0-4

Just Leferink 1-4

Iwan Wildemors 1-5

Floris Oude Nijhuis 1-6

Ryan Schultze 2-6

Opstelling: Chiel Rietman, Sem Nijhof, Luuk Jansen, Sem de Herder, Ryan Schultze, Wout Leferink, Kars Zwiers, Youp Simmelink, Cas Menzing, Just Leferink en Delmoon Aho.

Wissels: Wessel Boerhof, Lucas van Beek, Kay Karnebeek, Riley Jalloh en Sietse Koekoek