3 juni 2018 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

In een enerverende kampioenswedstrijd op een drukbezocht Scholtenhagen heeft HSC3 het kampioenschap binnen gesleept. Lang leek het geluk niet aan de zijde van het 3e, maar in de slotfase werd de zege afgedwongen, waarna een groot feest volgde.

De spanning stond er duidelijk op in de beginfase, waardoor Rood Zwart de betere ploeg was.  De Deldenaren namen brutaal de leiding door vanaf 20 meter de bal strak onder de lat te schieten. HSC3 moest in de achtervolging en nam de wedstrijd daarna in handen. Rood Zwart bleef met 11 man op eigen helft staan, maar moest desondanks toestaan dat HSC3 kansen kreeg. De grootste was voor Thom Busschers, maar hij wist van dichtbij niet binnen te tikken. Ook Bram Veldhuis scoorde niet toen hij een prachtige bal van Jurgen Luttikholt nipt over de goal tikte.

Na rust ging het 3e goed door. Het bleef kansen creëren, maar de keeper van Rood Zwart bleek telkens een sta in de weg of werd goed bijgestaand door zijn verdedigers. Uiteindelijk moest hij toch capituleren toen, na een aantal geblokte schoten, Mark Oskam de bal heel bekeken met de buitenkant voet in de verre kruising plaatste. 1-1 en nu leek het slechts een kwestie van tijd voordat HSC3 op voorsprong zou komen. Enkele minuten later volgde daarvoor de perfecte gelegenheid toen Rood Zwart hands maakte in het strafschopgebied. Koen Horstink schoot de penalty niet slecht in, maar vond de keeper op zijn weg. De druk van HSC3 bleef toenemen en het werd voller en voller in het strafschopgebied van Rood Zwart. Bij een aantal onoverzichtelijke situaties bleef de bal in de doelmond hangen, maar hij wilde er maar niet in. Tim de Groot  raakte een kwartier voor tijd de paal en leek er steeds meer op dat het niet zo mocht zijn. Maar 10 minuten voor tijd gaf Patrick Noordink een strakke voorzet naar de tweede paal waar Remon Masselink alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen. Het Scholtenhagen juichte en slaakte een zucht van verlichting. Rood Zwart moest nu eindelijk de defensieve stellingen verlaten en met de geboden ruimte wisten Mark Oskam, Akif Gurkan en Remon Masselink wel raad. Een prachtige combinatie tussen hen werd door de laatstgenoemde afgerond, waarna de wedstrijd was beslist. Vlak voor tijd bekroonde Remon zijn wedstrijd met een prachtige boogbal van 30 meter over de keeper.

De 4-1 overwinning betekent de titel voor HSC3. Vanaf oktober stond de ploeg bovenaan en het bouwde in de weken voor de winterstop een maximale voorsprong van 6 punten op. In maart werd het spannend na 2 nederlagen, maar daarna liet de ploeg in de resterende 7 wedstrijden nog maar 2 punten liggen. Met 49 punten uit 20 wedstrijden bleef HSC3 Barbaros met 1 puntje voor en mag het zich zeer verdiend kampioen noemen!