26 november 2017 11:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na vorige week de koppositie te hebben veroverd stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen GFC2 op het programma voor HSC3. Het 3e had het in de eerste helft moeilijk, maar wist uiteindelijk voor de zesde keer op rij te winnen: 3-2.

GFC2 stond voorafgaand aan de wedstrijd in de middenmoot, maar met nog 2 wedstrijden tegoed kon de ploeg nog gewoon bij de kop van de competitie aanhaken. Dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. In een 3-5-2 formatie zetten de gasten volop druk op de opbouw van het 3e. Die kwam daardoor niet uit de verf en er werd veel te snel voor de lange bal gekozen. GFC was  gedurende de eerste helft dan ook de bovenliggende partij, maar wist maar 1 grote kans te creëren. Mart Morsinkhof wist het schot in twee instanties tot corner te verwerken. HSC3 kon daar ook niet veel tegenover zetten. In de 4e minuut raakte Gerben ten Barge uit een vrije trap de lat , maar daarna had het 3e de hulp van de keeper van GFC nodig om tot scoren te komen. De goalie liet vlak voor rust een voorzet uit zijn handen glippen, waarna Niels Bloemen de bal binnen kon tikken.

Na rust zakte GFC in, maar maakte het de ruimtes niet klein. Als gevolg daarvan had HSC3 nu de wedstrijd in handen en kwam het ook tot kansen. Eerst schoot Gerben ten Barge een vrije trap van de zijkant ineens binnen bij de tweede paal, maar de leidsman had een duw richting keeper gezien en dus ging deze treffer niet door. Even later was het wel raak toen Mark Oskam een voorzet van Patchanka Oosterhuis bij de tweede paal kon binnenwerken. GFC kwam direct met een antwoord door een lage voorzet koelbloedig af te werken: 2-1. HSC bleef echter de bovenliggende partij en na 2 terecht afgekeurde goals legde de diepgestuurde Mark Oskam de bal keurig breed voor Niels Bloemen, die de wedstrijd leek te beslissen. Bij deze goal stond Mark buitenspel, maar de grensrechter had nog wel wat goed te maken.  De wedstrijd leek vervolgens naar zijn einde te kabbelen, maar daar dacht de spits van GFC anders over. Hij kreeg de bal al stuiterend op een meter of 40 met de rug naar de goal, nam hem aan en schoot uit de draai de bal met een grote boog in de kruising. Na deze wereldgoal probeerde GFC er nog een slotoffensief uit te persen, maar dat werd door het 3e voorkomen.  De punten bleven dus op het Scholtenhagen en door het verlies van nummer 2 NEO verstevigde HSC3 zijn koppositie. Volgende week wacht de volgende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter BWO.