J.Eijer

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Na 2 competitieloze maanden mocht het 3e zondag op bezoek bij koploper Bentelo 2. Na 90 minuten stond er 2-2 op het scorebord. Een uitslag waar mee te leven viel.

De eerste helft was voor de koploper. HSC3 liet het initiatief grotendeels aan Bentelo, maar wist zo ook grote kansen te voorkomen. Toch stond het, zoals zo vaak dit seizoen, binnen 10 minuten op achterstand. Tim Horstink liet een intikker van dichtbij door zijn vingers glippen. Voor rust had Bentelo de score kunnen verdubbelen door fouten in de opbouw van HSC3.  Na zo'n fout belandde een prachtig afstandschot tegen de onderkant van de lat en zonder doellijntechnologie kon de scheidsrechter niet constateren of de bal al dan niet de lijn had gepasseerd. Via een mooi aanval kreeg de linksbuiten van Bentelo even later een grote kans. Hij schoot vanaf een meter of 10 een lage voorzet echter voorlangs. HSC zette daar aanvallend maar weinig tegenover. Een standaardsituatie bracht echter uitkomst. Bas Belshof zette vanaf de zijkant goed voor waarna Koen Horstink de bal binnentikte. De scheidsrechter negeerde terecht het vlagsignaal en dus ging HSC3 met 1-1 rusten.

Met Wesley Brugge als controlernede middenvelder speelde het 3e een veel betere tweede helft. De spits van Bentelo kwam minder in het spel voor en de bal werd veel hoger op het veld veroverd. Dit zorgde ervoor dat HSC3 in de eerste 20 minuten na rust de wedstrijd had moeten beslissen. In de eerste minuut leverde een plaatje van een aanval de voorsprong op. Bram Veldhuis stuurde met een schittende steekpass rechtsback Niels Bloemen diep. Die gaf de bal ineens strak en laag voor waardoor het voor Daniel Timmer een koud kunstje was om af te ronden. Daarna kreeg HSC3 meerdere keren de ruimte om een overtal uit te spelen, maar het schoot hierin tekort. Alleen Daniel Timmer kreeg nog een goede kans na een voorzet van Bas Belshof, maar vond de keeper op zijn weg.

De laatste 20 minuten van de wedstrijd was Bentelo weer de bovenliggende partij, maar grote kansen kreeg het niet. Een aantal schoten van de rand van het strafschopgebied zorgden voor het meeste gevaar. Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker. De sterk spelende spits legde op 20 meter van de goal de bal voor zijn rechter en schoot kiezelhard raak in de lange hoek.

Met het gelijkspel viel te leven al zullen beide partijen het idee hebben dat er meer in had gezeten. Bentelo was meer dreigend geweest, maar HSC3 stond tot 10 minuten voor tijd voor. Volgende week komt FC Aramea 2 op bezoek in Haaksbergen en dan is een puntje absoluut niet genoeg.