9 december 2018 10:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Voor de laatste wedstrijd uit de heenronde ging het 3e op bezoek bij vv Oldenzaal 2. Dat team stond een puntje achter met nog een wedstrijd in te halen en dus wist het 3e dat het een flinke klus te wachten stond.

Ondanks de hevige regenval lag het natuurgrasveld er alleraardigst bij in Oldenzaal en dus kon er om 10:00 uur gewoon afgetrapt worden. Een minuutje later had HSC3 al bijna gescoord, maar Niels Bloemen zag zijn inzet van dichtbij geblokt worden door zijn directe tegenstander. Weer een minuutje later was het bijna raak aan de andere kant toen de bal na een hoge voorzet bleef hangen en van dichtbij op goal werd geschoten. Tim Horstink bracht redding en dat was zeker niet de laatste keer deze ochtend. Het fysiek sterke Oldenzaal speelde snel de lange bal en probeerde gevaarlijk te worden via de diepgaande middenvelders. Na 10 minuten lukte dit, maar Tim bracht redding op de inzet van de doorkomende speler. Even later redde Tim prachtig op een kopbal van erg dichtbij. Met wat geluk was het 3e de eerste 10 minuten doorgekomen, waarin het in de opbouw fout op fout stapelde. Het koos in het vervolg voor de makkelijke weg en hield Oldenzaal zo de rest van de eerste helft van zich af. Zelf wist het echter wel kansen te creeren. Mark Oskam kwam volledig vrij voor de keeper na een prachtige combinatie door de as, maar rondde te gehaast af en de keeper bracht redding. Even later werd ook een mooie volley van Mark gekeerd door de doelman. Ook Daniel Timmer wist het net niet te vinden toen hij diep werd gestuurd. Omdat hij te langzaam handelde konden verdedigers hem uiteindelijk van de bal zetten.

In de rust kon een geruststellende conclusie worden getrokken. Oldenzaal was sterker begonnen en HSC3 had moeite gehad zich aan te passen aan de omstandigheden en het druk zetten van de tegenstander. Echter hoe meer de wedstrijd vorderde, hoe beter de ploeg in de wedstrijd kwam en qua kansen had het Oldenzaal al bijgehaald. In de tweede helft moest het verschil gemaakt gaan worden. Na rust ging het echter helemaal mis. Uit een counter na nota bene een corner voor HSC3 kwam de thuisploeg op 1-0. Niels Bloemen was met een soort van tip-in dichtbij de gelijkmaker, maar net na het inbrengen van de wissels raakte Thom Busschers geblesseerd en moest het 3e het 25 minuten met een man minder doen. Op het zware veld was dat teveel gevraagd. Oldenzaal had de wedstrijd onder controle en door het niet goed verwerken van een voorzet kon 20 minuten voor tijd een aanvaller makkelijk raak schieten. Oldenzaal kreeg nog wat kansjes, maar speelde dat vaak niet goed uit. HSC3 kon geen vuist meer maken en ging dus zonder punten huiswaarts.

Halverwege de competitie staat het 3e op een zevende plaats. Het staat echter maar vijf verliespunten achter op de koploper wat aangeeft hoe dicht alles bij elkaar staat. Een overwinning meer en de ploeg had zich op de 3e plaats teruggevonden. In 2019 is er dus nog alles om voor  te spelen.