S.ter Avest

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Op de laatste speeldag voor het carnavalsreces wist HSC3 weer 3 punten aan zijn totaal toe te voegen. Laagvlieger FC Aramea 2 kwam op bezoek, maar wist geen moment een vuist te maken. Het werd 6-1.

Het eerste gevaar kwam nog wel van Enschedese kant. Een voorzet werd bij de tweede paal over het doel gewerkt. Daarna nam HSC3 de wedstrijd echter compleet in handen en na 10 minuten volgde de openingstreffer. Balverlies van FC Aramea op het middenveld werd binnen 3 balcontacten afgestraft. Remon Masselink gaf het beslissende zetje na een lage voorzet van Daniel Timmer. Een kwartiertje later leek de thuisploeg de score te verdubbelen, maar na 2 vlagsignalen besloot de scheidsrechter alsnog de treffer van Remon te annuleren. Een terechte beslissing overigens. Vlak voor rust werd het alsnog 2-0. Wederom werd balverlies genadeloos afgestraft. Nu gaf Koen Horstink de bal voor en tikte Daniel Timmer enigszins gelukkig binnen. In de laatste minuten voor rust werd het 3e wat laconiek en volgden nog 2 gevaarlijke schoten van de gasten.

De opdracht voor de tweede helft was simpel. Snel de derde maken, zodat de wedstrijd beslist is. Daarin slaagde het 3e met vlag en wimpel. Na 7 minuten werd Koen Horstink met een steekpass vrij voor de keeper gezet. Hij was niet zelfzuchtig en legde breed op Daniel die de bal de goal in kon dribbelen. Op het uur maakte Koen de 4-0. Mark Oskam controleerde in het strafschopgebied de bal goed met zijn borst en lobde de bal vervolgens richting de tweede paal waar Koen er alleen maar tegenaan hoefde te lopen. De buit was binnen en het gas ging eraf. Daar profiteerde FC Aramea direct van. Na een goede aanval maakte het een eretreffer. Daarna werd het allemaal wat onvriendelijk en dat kwam het spel niet ten goede. Het laatste half uur duurde en duurde. Toch vielen er nog 2 treffers te vieren. Gerben ten Barge zette zich toen hij erin kwam gelijk achter een indirecte vrije trap in het strafschopgebied en wist te scoren. Vlak voor het eindsignaal krulde Mark Oskam van 20 meter nog een bal in de bovenhoek.

Met de 6-1 op zak kan het 3e de komende week kijken wat de concurrentie doet. Zij spelen hun inhaalwedstrijden, zodat bovenin iedereen op een gelijk aantal wedstrijden komt. Over 3 weken speelt HSC 3 thuis tegen Juventa'12 2.