G.Heuver

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Na de tweede thuisnederlaag van het seizoen volgde afgelopen zondag de tweede uitzege voor het 3e. S.V. Enter 2 werd in een matige wedstrijd met 3-5 verslagen.

Het 3e begon ontzettend zwak aan de wedstrijd. Weinig beweging, slordig in de passing, maar bovenal telkens een stap te laat. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Enter snel op voorsprong kwam. Een laag schot werd een beslissend tikje meegegeven, waardoor de bal onderin de hoek verdween. HSC3 kon aan de bak. Na zo'n 10 minuten werd de ploeg wakker en speelde het verder een prima eerste helft. Niels Bloemen liet eerst nog een kans aan zich voorbij gaan door een voorzet van de voet te laten springen, maar niet veel later schoot Remon Masselink de bal met links in de bovenhoek. Vlak daarna ontsnapte Daniel Timmer aan de verdedigers van Enter 2. Voor de keeper was hij niet zelfzuchtig en legde de bal breed voor Niels Bloemen voor 1-2. Daar bleef het bij voor rust al was HSC3 meerdere malen dicht bij een derde treffer. Mark Oskam raakte de paal met een bekeken afstandschot, Wesley Brugge kwam een teenlengte tekort om een lage voorzet binnen te glijden, Koen Horstink schoot van randje zestien voorlangs en Tim de Groot zag zijn inzet in een scrimmage voor de goal geblokt worden. Enter zette daar 1 kans tegenover, maar het schot van een meter of 12 werd op het laatst met een sliding geblokt.

Na rust zakte HSC3 wat in. De hoge temperaturen, het harde veld en de vele diepte die beide ploegen in hun spel hadden zorgden ervoor dat de eerste helft al veel kracht gekost had. De counter kwam er aanvankelijk niet goed uit en logischerwijs kwam Enter wat vaker in de buurt van de goal. Kansen werden er echter niet weggegeven. De grootste kansen waren uiteindelijk toch voor HSC3. Mark Oskam zag zijn inzet worden gestopt door de doelman en Koen Horstink leek zelfs te scoren, maar de scheidsrechter oordeelde dat de bal op i.p.v. achter de doellijn werd weggetrapt. Toch viel de 1-3. Twan Damhuis tikte een lage voorzet van de doorgebroken Koen binnen. De wedstrijd leek beslist en Enter gaf het enigzins op. Daniel Timmer mocht nog een strafschop binnenschieten en Twan Damhuis schoot zijn tweede binnen na een mooie pass van Gerben ten Barge. Na de 1-5 vond ook HSC3 het welletjes en schakelde de ploeg wel erg fors terug. Enter maakte er dankbaar gebruik van. Eerst mocht een speler ongehinderd door het strafschopgebied dribbelen en scoren en in de blessuretijd kopte Tim de Groot een lange bal terug waar keeper Tim Horstink al uit zijn doel was gekomen. Zo werd het nog 3-5.

Tussen een zwak begin en een zwak einde in speelde het 3e een degelijke wedstrijd, waarin het 5x wist te scoren. De ploeg heeft dit seizoen uit al 23 doelpunten gemaakt in 4 wedstrijden die allen winnend werden afgesloten. Thuis is het een heel ander verhaal, want in 4 wedstrijdne werd op het Groot Scholtenhagen nog niet gescoord en 4x verloren. Na een weekje herfstvakantie kan het team daar tegen Rood Zwart 2 verandering in proberen te brengen.