S. ter Avest

Accommodatie

Onbekend

Opstelling HSC '21 3 (zon)

Na vorige week de aansluiting bij de kop van de ranglijst gevonden te hebben liet het 3e zich deze week in Eibergen de kaas van het brood eten. Na een onnodige 4-3 nederlaag vindt HSC3 zich weer terug in de grote groep achtervolgers.

Om 9:15 uur werd er al afgetrapt, maar in tegenstelling tot eerdere wedstrijden was het 3e direct wakker. Duels werden gewonnen en het initiatief lag duidelijk bij de gasten. Tot kansen komen bleek echter lastig in de eerste helft. FC Eibergen verdedigde compact en probeerde bij balverovering snel de diepte te kiezen. Nog binnen 10 minuten bleek die aanpak succesvol. Na een lange pass werd de tweede bal op 25 meter van de goal opgepikt en prachtig in de lange hoek over de kansloze Tim Horstink geschoten. Een flinke domper gezien het spelbeeld, maar het 3e bleef rustig en pakte de draad weer op. Na een half uur maakte Mark Oskam de gelijkmaker. Hij ving ook een tweede bal op en plaatste hem met een boog over de keeper. Tot de rust gebeurde er vrijwel niets voor beide doelen, maar toch ging HSC3 met een achterstand aan de thee. Een voorzet kon niet worden weggewerkt en viel goed voor een aanvaller van de thuisploeg.

Ook deze tweede tegentreffer bracht HSC3 niet van zijn stuk. Met een hoger tempo en meer diepte in het spel draaide de ploeg in het eerste kwartier na rust de zaken om. Een vrije trap van Gerben ten Barge werd mooi binnen gekopt door Remon Masselink en Daniel Timmer kopte zo mogelijk nog knapper een voorzet van Joris Lankheet binnen. HSC3 bleef daarna de bovenliggende partij, maar wist de score niet uit te bouwen. Wesley Brugge was er na een prachtige aanval dichtbij met een afstandsschot en ook Christian Leferink wist net het doel niet te vinden. In het laatste kwartier zette FC Eibergen aan om nog een goed resultaat te boeken. Door een wat makkelijk gegeven strafschop werd het 10 minuten voor tijd gelijk en tot overmaat van ramp moest Remon Masselink op dat moment de strijd geblesseerd staken. HSC3 was al uitgewisseld en moest dus met 10 man verder. Daar maakte FC Eibergen goed gebruik van. Vlak voor tijd brak het door op de rechterkant en door een schot via de binnenkant van de paal trok het de overwinning naar zich toe.  Tim de Groot liet de frustraties in de blessuretijd even de vrije loop en mocht daarop met rood inrukken.

Al met al een onnodige nederlaag voor het 3e dat 70 minuten lang de bovenliggende partij was, maar in die periode het verschil niet groot genoeg wist te maken. Door de nederlaag liet het de kans liggen de tweede plaats over te nemen en zakte het weer af naar de grote groep achtervolgers op koploper Bentelo.