Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

HSC’21 verrast IJsselmeervogels

19 november 2023 13:45

Een wedstrijd waar vooraf in Haaksbergen veel over werd gesproken. In 1999 is HSC’21 Algeheel Amateurkampioen van Nederland geworden tegen IJsselmeervogels en daar zijn vele mooie herinneringen aan.

Ook deze wedstrijd gaat de boeken in als een spannende wedstrijd met voetbal van hoog niveau. Met name in de 1e half uur leek het wel of er toch wat ontzag was voor IJsselmeervogels, in de 17e minuut viel de 0-1 voor IJsselmeervogels. Daarna kwamen er ook enkele kansen voor HSC’21.

In de tweede helft werden de vele toeschouwers op het Scholtenhagen verwend. Er ontstond een wedstrijd waarbij de spanning te snijden was en na een mooie en snelle aanval werd Stef Ottink gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd goed ingeschoten door Cenk Uguz in de 61e minuut. Lange tijd leek de einduitslag 1-1 te worden maar in blessuretijd gaf IJsselmeervogels de bal niet sportief terug na een blessurebehandeling bij HSC’21. Vervolgens kreeg IJsselmeervogels ook nog een cornerbal en werd het akelig stil op het Scholtenhagen, zou HSC’21 alsnog de wedstrijd verliezen in blessuretijd. Het tegendeel bleek waar, in de daarop volgende aanval scoorde HSC’21 ver in blessuretijd de zwaarbevochten 2-1 en brak het feest los.

Weer gewonnen van IJsselmeervogels in een spannende wedstrijd op hoog niveau.