TopteamHet Topteam passend voetbal, in een heel gezellig team. Een groep die speciaal is geformeerd voor jeugdspelers, die door hun ontwikkeling moeite hebben om mee te komen in de reguliere jeugdelftallen. Gezien de grote animo is het duidelijk dat het team in een behoefte voorziet.

Anders dan bij G-voetbal, gaat het om kinderen met een veel lichtere beperking. “We richten ons op kinderen, die wat meer tijd nodig hebben om dingen te begrijpen. Zij lopen ten opzichte van hun leeftijdgenoten wat achter in hun ontwikkeling en gaan vaak naar het speciaal onderwijs”, zegt Wim Busschers, één van de initiatiefnemers. In het verleden werd er vaak voor gekozen deze spelers dispensatie te verlenen en langer in een jongere leeftijdscategorie in te delen, maar dit is volgens Busschers geen goede oplossing. “Er is fysiek geen reden om spelers dispensatie te verlenen. Uiteindelijk is dat voor hem ook niet leuk en stoppen ze vaak met voetbal. We vinden het belangrijk dat elke speler met plezier speelt op zijn of haar eigen niveau en met dit team hopen we dat te kunnen bewerkstelligen.” Sinds maart 2017 heeft het Topteam zich aangesloten bij Prosoc Passend Voetbal. Passend Voetbal is van mening dat voor onze doelgroep het van groot belang is om meer samen te sporten. Het versterkt, geeft energie, maakt positief en bindt. Sociale vaardigheden worden getraind, omgang met winst en verlies wordt vereenvoudigd en als allerbelangrijkste het geeft plezier! Zie ook de website: www.passendvoetbal.nl

Wanneer:
Trainen van kinderen met autisme op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. De kinderen trainen 1× in de week en spelen dus geen competitiewedstrijden.


Beschrijving doelgroep:
Jongens en meisjes van 5 tot en met 13 jaar met autisme of die door hun persoonskenmerken / gedrag extra aandacht en begeleiding nodig hebben.

Wat wij bieden:
Tijdens de training wordt het onvoorspelbare van voetbal voorspelbaar gemaakt.Er wordt geïnvesteerd in structuur, veiligheid, plezier en discipline.
Wij bieden vriendelijkheid én duidelijkheid, respect én regels, en daarmee veiligheid aan kinderen en de mogelijkheid om plezier aan voetbal te beleven.

Doel:
Leuke, uitdagende, gestructureerde en bovenal plezierige trainingen met ruimte voor een stukje extra begeleiding. Creëren van een goed gevoel van eigenwaarde, verantwoordelijkheid en respect. Normaal waar het kan en op maat waar nodig.

Contactpersoon:
Chantal Scharenborg
Tel: 06-81499674
Email: mhscharenborg@kpnmail.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!