Datum

2 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Alles leek de goede kant op te vallen voor HSC'21 zondagmiddag. Een vroege rode kaart voor tegenstander Quick en een 2-0 voorsprong. HSC'21 werd echter handhandig uit de zetel gegooid waar het in zat, Quick kwam langszij. In de absolute slotfase zorgde nieuwkomer Wessel Witbreuk voor opluchting, hij bezorgde de groenwitten alsnog de volle buit.

Het moet gezegd, het zat HSC'21 in de eerste fase zeker niet tegen. Zowel de rode kaart voor Rachid Bouyaouzan (natrappende beweging) als de strafschop waaruit Diego van de Weide de 2-0 aantekende waren zwaar gestraft. HSC'21 leek dus op rozen te zitten, omdat Tom ter Hogt de ploeg al op voorsprong had geschoten. De stabiliteit om een wedstrijd rustig uit te spelen ontbreekt echter nog. En terwijl er kansen waren om de wedstrijd voor rust al te beslissen kwam Quick door een inschattingsfout van de verdediging terug tot 2-1.

De tien van Quick bleven ook na rust af en toe dreigend en na ruim een uur spelen tekende Marc Boshoff zelfs voor de gelijkmaker. Het pleit echter voor HSC'21 dat het ondanks die tegenslag de rug rechtte en weer op zoek ging naar de volle buit. Bas ter Hogt was met een kopbal op de paal al heel dichtbij, maar uiteindelijk werd invaller Wessel Witbreuk het goudhaantje. In de absolute slotfase maakte Tom ter Hogt ook nog zijn tweede van de middag: 4-2. Een verdiende, maar wel erg moeizaam tot stand gekomen zege. De blijdschap was er logischerwijs niet minder om na afloop.

Opstelling: Brammer, Veensma (79. Boelema), Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu, Screever, Bas ter Hogt, Van der Weide (83. Witbreuk), Tom ter Hogt, Ottink. Toeschouwers: 400