Datum

30 september 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

HSC'21 heeft op bezoek bij nummer twee ADO'20 een nipte 2-1 nederlaag geleden. Een doelpunt kort voor en na rust en vervolgens een rode kaart voor Kelvin Veensma werden de ploeg uiteindelijk fataal.

HSC'21 startte prima in Heemskerk. Het wist het opportunistische spel van de thuisclub pima te pareren en werd zelf na verloop van tijd in de tegenstoot gevaarlijk.  Bas Postma had al de lat geraakt toen dezelfde speler niet veel later de 0-1 binnen kon tikken op aangeven van Bas ter Hogt. HSC'21 kende daarna een sterke fase en kreeg kansen op meer, maar moest vanuit het niets de gelijkmaker incasseren. Vijf minuten voor rust maakte ADO'20 gelijk via Clive Keus.

Na de hervatting ging het spel weer op en neer, maar ADO'20 scoorde opnieuw door een fraaie treffer van Meraj Allahdad. Als Kelvin Veensma na een op het oog onschuldige ingreep met rood wordt weggestuurd lijkt de missie voor HSC'21 hopeloos. Maar na een moeizame fase en enkele aanvallende wissels worden de groenwitten toch nog enkele keren gevaarlijk in de slotfase, waarbij met name Stef Ottink nog dicht bij de gelijkmaker is.

Opstelling: Brammer, Veensma, Grondman (77. Ottink), Derksen, Engberink, Babuloglu, Schutte (60. Boelema), Bas ter Hogt, Van der Weide, Postma, Witbreuk (82. Tom Veldhuis).