Datum

22 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Een wedstrijd die arm is aan kansen kan toch negentig minuten lang boeiend zijn. Dat lieten HSC'21 en Hercules gisteren zien. De bezoekers gingen met de schaarse kansen net iets beter om en wonnen daardoor met 0-2. De thuisclub slaagde er ondanks een steeds groter overwicht niet in om ook maar één uitgespeelde kans te creëren.

De wedstrijd was een half uur toen Jordi van Ek zich lelijk verslikte bij de achterlijn en Guytho Mijland de kans gaf de bal panklaar neer te leggen voor Oskar van Logtsteijn die door iedereen bij HSC'21 over het hoofd was gezien. Het was de allereerste keer dat Hercules dreigend in de buurt was gekomen van het doel, want HSC'21 had tot dan een optisch overwicht, zonder dat het de veste van Hercules-doelman Fons Mulder echt kon bedreigen. Na die treffer was HSC'21 het even kwijt en kreeg Hercules, vooral met dank aan flinke slordigheden, kansen om de score verder op te voeren.

Met nieuw elan ging HSC'21 na rust op zoek naar de gelijkmaker. Het bouwde een groot overwicht op tegen het steeds verder inzakkende Hercules. Tot de zestienmeter speelde de ploeg prima en zette het Hercules zodanig onder druk dat de Utrechters er amper meer uit kwamen, maar ook nu bleven grote kansen uit. Schoten van Bas ter Hogt en Kevin Spanjaard en een gevaarlijke vrije trap, waar Freek Grondman net niet goed genoeg zijn voet tegenaan kon zetten, dat was het wel voor wat betreft de aanvalskracht van HSC'21.

Hercules counterde er af en toe lustig op los. Uitgrekend Mart Stokkers had het duel na een vloeiende counter al kunnen beslissen, maar zijn schot werd gekraakt. Het bleek uitstel van executie, want in de blessuretijd rondde oud-prof Jeffrey Vlug een aanval bekwaam met een stiftje af.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Van Ek (82. Exterkate), Engberink, Screever, Tom Veldhuis, Bas ter Hogt, Tom ter Hogt, Postma (62. Spanjaard), Visschedijk (62. Ottink). Toeschouwers: 430. Man of the Match: Joost Screever.