Scheidsrechter

Puts, K.

Accommodatie

Onbekend

Toen Caglar Uguz na 16 minuten de rode kaart kreeg na het neerleggen van de doorgebroken Lars ten Thije, was het al direct duideijk dat het een onmogelijke missie werd voor HSC'21. Met elf tegen elf waren de Arnhemmers al sterker dan HSC'21 en met het mannetje meer wisten de behendige jongelingen van Vitesse ook wel raad. Het werd daardoor een vervelende middag voor HSC'21 die in het teken stond van de schade beperkt houden. Dat lukte maar matig, want na negentig minuten stond het scorebord op 5-0.

Te snel na de rode kaart kon Jesse Schuurman profiteren van een fout in de HSC-defensie, waardoor HSC'21 een tweede grote tik in de korte tijd kreeg te verwerken. Vitesse speelde de overtalsituatie goed uit, zodat het voor HSC'21 vooral een kwestie van tegenhouden werd. Nog voor rust liep de score op naar 3-0 door een benutte vrije trap van Gino Bosz en een fraai uitgegespeelde aanval met Bo van Essen als eindstation.

Mede met dank aan Jeffrey Brammer lukte het HSC'21 na rust lange tijd verdere tegentreffers te voorkomen, maar in de laatste tien minuten liep de score toch op hoog op. Opnieuw Jesse Schuurman en Sven van Doorm bepaalden de eindstand op 5-0.

HSC'21 zal de komende week snel brokstukken van de ongelukkige seizoensstart bij elkaar moeten rapen en de blik vooruit werpen naar zondag, als Jong De Graafschep op bezoek komt. Het scheelt misschien dat HSC'21 inmiddels gewend is aan een nederlaag op de eerste seizoensdag, want dat gebeurde zondag voor de zesde (!) keer op rij. De eerste wedstrijd van die nare reeks was in augustus 2012 toen HSC'21 met 7-1 klop kreeg van WKE, opvallend genoeg na een vroege rode kaart voor Caglar Uguz. Het is te hopen dat met deze wedstrijd deze cirkel nu rond is gemaakt.

Opstelling HSC'21: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Van Ek (63. Hartgerink), Screever, Bas ter Hogt, Visschedijk (69. Fawzi), Postma, Spanjaard (79. Tom Veldhuis). Toeschouwers: 250