Tweede komt tekort tegen Wilhelminaschool 2 - HSC'21

Tweede komt tekort tegen Wilhelminaschool 2

Wilhelminaschool 2 (zon)

5 - 3

HSC '21 2 (zon)

Competitie

5e klasse 09

Datum

16 april 2023 10:00

Scheidsrechter

R. Landman

Accommodatie

Sportpark De Vikkerhoek
Kanaaldijk 12
7555PN
HENGELO OV
tel. 074-2421219

Het tweede elftal ging afgelopen zondag op bezoek bij Wilhelminaschool 2. Was in Haaksbergen het tweede met 2-1 nipt de sterkste, in Hengelo won de thuisploeg verdiend al duurde de definitieve beslissing tot de laatste seconde: 5-3. Door deze nederlaag staat de ploeg van leider Glenn Keizers na 6 overwinningen, 2 remises en 9 nederlagen met 20 uit 17 nog steeds in een niemandsland onderaan de middenmoot.

 

Wilhelminaschool nam zondag het initiatief op een prachtige grasmat. De thuisploeg combineerde makkelijker en vond steeds de ruimte achter de verdediging. Op één onderdeel scoorde het tweede zeker voor rust beter en dat was de effectiviteit. Al heel snel scoorde Daniel Timmer uit een lange bal van de recentelijk veel- en goed scorende Donny Lefers. De bal raakte het natte gras en net voor de doelman kon ingrijpen kopte Timmer de 0-1 binnen. Wilhelminaschool kwam al snel op 1-1. Een makkelijk gegeven strafschop na een te korte terugspeelbal betekende de 1-1. Dader Patrick Noordink, net terug na een wekenlange absentie, kon direct met dezelfde blessure de douche weer opzoeken. Daarna scoorde de thuisploeg al snel de 2-1 en bleef het meest dreigend. Toch kwam het tweede langszij. Een goede corner van Daniel Timmer werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Donny Lefers. Bijna vanaf de aftrap lag echter aan de andere kant de 3-2 binnen. Een identieke corner aan de overkant was helaas net niet aan Ruud Schepers besteed. Op slag van rust ging de bal andermaal op de stip, de bal werd echter hoog de bosjes ingewerkt en het tweede bleef in de wedstrijd.

 

Na de hervatting zakte het tweede iets meer in om de ruimtes wat kleiner te maken. De penaltymisser bleek echter van 25 meter beter te kunnen richten dan vanaf de stip en liet Kay Keereweer kansloos: 4-2. De doelman moest zich daarna laten vervangen en werd adequaat vervangen door Donny Lefers. Niet lang daarna scoorde Matthijs Dijkhuis na slecht uitkomen van de doelman van grote afstand de 4-3 en kon de jacht op de gelijkmaker beginnen. Tim de Groot werd naar het front gestuurd. Het tweede kreeg ook kansen, in de omschakeling had Wilhelminaschool de ruimte. Vlak voor tijd had Ruud Schepers vanaf de 16 meter nog een goede kans maar zijn schot miste precisie. Aan de andere kant viel in de slotseconde de 5-3 na een goed uitgespeelde counter. Er werd niet meer afgetrapt.

 

Het tweede speelt nog 3 wedstrijden dit jaar, het moet nog op bezoek bij virtueel koploper GFC 2  terwijl Bentelo 4 en het nog steeds puntloze Avanti W 4 nog op bezoek in Haaksbergen komen.

Wilhelminaschool 2 - HSC’21 2     5-3 (3-2)

 

0-1 Daniel Timmer

2-2 Donny Lefers

4-3 Matthijs Dijkhuis

 

Opstelling: Kay Keereweer, Donny Lefers, Patrick Noordink, Tim de Groot, Patrick Heemink, Rick Steenbergen, Remon Masselink, Jelle de Waard, Daniel Timmer, René Aellerinck en Ruud Schepers

Wissels: Matthijs Dijkhuis en Remco Ottink

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!