Scheidsrechter

J. De Waart

Accommodatie

Sportpark Groot Scholtenhagen

Het tweede elftal won afgelopen zondag thuis van FC Suryoye-Mediterraneo 3. Was de uitbeurt voor de winterstop geëindigd in een 2-2 remise, lang leek dat ook nu de eindstand te worden. In extremis echter slaagde de ploeg van leider Glenn Keizers er in de punten toch thuis te houden.

Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië ontspon zich al snel een interessant duel. Het tweede had moeite een gaatje te vinden, de bezoekers beschikten over een aantal zeer vaardige spelers. Na een kleine 20 minuten namen de gasten de leiding. Een steekpass zette een aanvaller vrij voor doelman Kay Keereweer, die het antwoord op de inzet schuldig moest blijven. Binnen een minuut had het tweede de schade hersteld. Na een onoverzichtelijke situatie voor het doel wist Ruud Schepers het laatste zetje te geven: 1-1. Dit was ook de ruststand. Na de hervatting een zelfde beeld. Beide ploegen probeerden het wel, veel kansen waren er niet. Thomas Malnoe nam twee keer het doel onder vuur op aangeven van Daniel Timmer maar scoorde niet. Een kopie van de openingstreffer betekende een hernieuwde voorsprong voor FC Suryoye-Mediterraneo. Weer werd een steekpass goed afgerond. De thuisploeg moest en ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die een kwartier voor tijd door toedoen van Daniel Timmer. Diezelfde spits faalde vlak voor tijd alleen voor de doelman en toen leek de 2-2 de eindstand te worden. Het tweede was daarvoor ook nog een tweetal keren goed weggekomen. In de slotseconden bracht Koen Horstink alsnog de 3-2 op het bord waardoor weer 3 punten konden worden bijgeschreven.

Het tweede speelt zondag a.s. thuis tegen Wilhelminaschool 2, aanvang 11.15 uur. Twee weken later op 5 maart komt Sp. Neede 3 op bezoek.

HSC,’21 2 - FC Suryoye-Mediterraneo 3    3-2 (1-1)